Klik op onderstaande vragen om direct het antwoord te zien. Heeft u na het lezen van deze pagina nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. De rimpels ontstaan door verslapping van de huid, en door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Botox® / Vistabel®, merknaam voor Botuline Toxine, is een proteïne of eiwit geproduceerd door de clostridium botulinum bacterie. Er zijn geen negatieve gevolgen bekend van de dosering die gebruikt wordt bij het behandelen van rimpels. De eenheden die worden ingespoten blijven op de injectieplek aanwezig en verspreiden zich alleen in de geïnjecteerde spier. Wanneer dit is gedaan kan de spier niet meer samentrekken waardoor deze ontspant. Hierdoor wordt de huid in het behandelde gebied strakker en gladder met een jonger uiterlijk als gevolg.

Botox® bestaat sinds 1979 en voldoet aan de ISO normen. Allergische reacties zijn zeldzaam.

Het inbrengen van een dun naaldje in de huid kan soms wat gevoelig zijn. Verdoving is echter niet noodzakelijk.

De meest gebruikte regio’s tegen de rimpels zijn de frons lijnen, de horizontale voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Voor de behandelingen van migraine of tandenknarsen wordt Botox® in verschillende spieren geïnjecteerd.

Botox® / Vistabel® heeft alleen effect in de regio die geïnjecteerd is. De andere spieren blijven dus hun normale expressie houden.

Het volledige effect is na 10 dagen volledig zichtbaar en houdt gemiddeld 4 tot 5 maanden aan waarna een nieuwe behandeling aangeraden wordt. Na verschillende behandelingen is het resultaat langer zichtbaar en is pas na 6 tot 8 maanden een vervolg behandeling nodig.

Voorbeelden van één zone zijn, beide kraaienpootjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox® is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van €150 tot een uitgebreide behandeling van €345.

Om het middel kans te geven in te werken op de spieren adviseer ik u de behandelde plekken niet te masseren. Anderzijds is een positief effect te verwachten als u een paar keer per dag de spieren aanspant, waar de behandeling op gericht . Er is slechts lichte zwelling op de injectieplaats die binnen een klein uur verdwijnt. U kunt na afloop direct weer werken.

Een enkele keer voelt iemand een dag lang een lichte tinteling, of lijkt de spier wat zwaarder. Hoofdpijn of een blauw plekje kunnen voorkomen.

Nee, Botox® noemen we een neuro-modulator, het ontspant de spieren. Een dermo- filler vult in de huid, herstelt het verloren volume in het gezicht of handen, herstelt de gezichtscontouren. Voorbeelden van fillers zijn bv hyaluronzuur, zoals Juvéderm of Esthélis.

Hyaluronzuur (HZ) is een stof die in het lichaam voorkomt en die de huid hydrateert en volume geeft. Het natuurlijke hyaluronzuur wordt na één of twee dagen door het lichaam afgebroken en wordt voortdurend vervangen. Naarmate we verouderen, neemt dat vervangende mechanisme af waardoor de vocht inbrengende en volume gevende effecten van hyaluronzuur verminderen. Hyaluronzuur wordt gebruikt voor esthetische behandelingen, maar ook voor injectie in artritische gewrichten om de beweging te bevorderen.

Het resultaat wordt onmiddellijk zichtbaar, maar u zou 1 tot 2 dagen kunnen wachten totdat de zwelling volledig is afgenomen om het uiteindelijke effect te kunnen zien. Het cosmetische resultaat bij een filler is afhankelijk van de snelheid waarmee het door het lichaam wordt afgebroken en welke filler er wordt gebruikt. Bij de ene persoon zal dit sneller zijn dan bij de andere. Meestal is de werking van fillers 1 jaar.

Fillers worden in de huid gebracht door middel van een kleine dunne naald. Het inbrengen van een naaldje in de huid kan op sommige plaatsen wat gevoelig zijn, maar een verdoving blijkt niet altijd noodzakelijk. Bij het opvullen van de lippen geven wij altijd wel een verdoving, zodat u niets van de behandeling zult voelen. Een verdoving is kosteloos.

In een enkel geval kunnen er wat blauwe plekjes optreden of kan de huid iets zwellen in het behandelde gebied. Deze verschijnselen verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24h tot enkele dagen . Algemene risico’s die na iedere ingreep kunnen optreden zijn onder andere een allergische reactie en een infectie. Dit komt zelden voor.

Ja, dat mag, zeker wanneer het om hyaluronzuur gaat.